Ce sa porti la o nunta.

Am intrat in sezonul nuntilor. O data cu aceasta, incep si durerile de cap pentru doamne/ domnisoare si de … portofel pentru domni. Indiferent de bugetul pe care il ai alocat evenimentului, exista niste reguli de care este bine sa tinem cont. Sunt situatii in care „nu da bine” sa fii „urs / ursoaica”.

Si atunci ce faci? De unde incepi cautarile rochiei perfecte pentru eveniment? Simplu: de la  mireasa. Pare aiurea, dar nu este. Daca iti este apropiata, stai de vorba cu ea si afla tema nuntii si ce isi doreaste ea. Sunt mirese care tin la un cod vestimentar. Sunt altele pentru care relaxarea invitatilor si starea lor de bine este pe primul loc. Indiferent de aceste situatii, ea, mireasa, trebuie sa fie in prim-plan. Si atunci cum iti alegi tinuta?

Citeste cu atentie invitatia: de acolo vei afla daca se impune un cod vestimentar sa nu. Chiar daca nu scrie nimic de codul vestimentar, orienteaza-te in functie de locatia evenimentului. Nu cred ca vrei sa intrii intr-un salon de 4 **** imbracata in blugi, nu?

Regula de aur, as spune eu, este : NU TE IMBRACA IN ALB. Orice nuanta de alb: imaculat, murdar, crem, unt, etc. Orice aduce a alb este strict interzis. Exista si o exceptie (rara pe la noi, ce-i drept): aceea in care mireasa opteaza pentru o rochie colorata. In acest caz, culoarea aleasa de mireasa pentru ea, devine culoarea interzisa pentru tine.

Daca esti domnisoara de onoare si nu ti s-a impus o culoare si un stil anume pentru tinuta, NU alege o rochie care are acelasi model si aceeasi culoare cu rochia de mireasa.

Esti invitata si nu ti s-a specificat un anume stil vestimentar? Esti o fericita. Ai de unde alege. Cateva reguli, de bun simt as spune eu, tot se impun.

Nu lasa prea multa piele la vedere – alege: ori umerii, ori picioarele.

Nu alege tinute de club – sincer, nu au ce cauta la un astfel de eveniment.

Nu purta aceeasi culoare cu rochiile domnisoarelor de onoare – e bine sa se stie cine sunt si sa se evite confuziile; in caz contrar, singura care va avea de suferit vei fi tu, nu ele.

Nu purta tinute provocatoare: atentia trebuie sa fie asupra miresei, nu asupra ta.

Poarta accesorii, dar nu in exces: vrei sa fii remarcata, nu sa arati ca un pom de Craciun.

O vizita la SPA, inainte de eveniment este binevenita: machiajul, coafura, manichiura si pedichiura trebuie sa fie impecabile.

Si nu in ultimul rand, asorteaza-ti tinuta cu insotitorul: rochia ta cu cravata/ papionul lui.

Sursa foto: perfecte.md

Sursa informatii: Internet.

 


Etichete: , , , , , ,